På konferens i Riga

Många brukar ofta tveka inför att åka till Ryssland eftersom det är för mycket krångel med visum – de forna sovjetstaterna brukar därför vara ett fullgott alternativ. Riga är ett populärt resmål för företag att göra konferensresor, här finns en oändligt långa stränder, vackra promenader och en hel del aktiviteter för teambuildingmoment. Häng på till Riga, Europas kanske ”ryskaste” stad?

Nej, letterna själva hade kanske inte alltid benämnt sin huvudstad som en rysk stad, även om många här pratar ryska. Riga har, sin lettiska kultur till trots, något väldigt ryskt över sig – med trevliga marknader att köpa färska grönsaker på och storslagna sevärdheter. En arkitektonisk blandning i sovjetvurm blandat med influenser som skulle kunna jämföras med Visby. Ja, för även om en rysk kultursjäl sveper över staden så finns det något väldigt skandinaviskt över Riga. Vi delar många kapitel i historieböckerna tillsammans från olika slag, erövringar och annat. På http://www.travel2.se/ erbjuder de konferensresor till bland annat denna vackra pärla. En rekommendation är att alla tar tillfället att åka hit.

Riga som konferensdestination

Något mycket tacksamt är förstås att Riga ligger mycket nära Sverige. Med flyget tar det bara en timme och förbindelserna är goda. Det är en mycket prisvärd hamnstad som gör sig lätt att umgås i med alla promenadstråk och billiga barer. Travel2 erbjuder också chokladprovning och cykelturer. För de soligare dagarna finns dagsutflykter till Jurmala, Europas vackraste och längsta strand. Expressen skriver entusiastiskt om Jurmalas lyxspaanläggningar och i SvD kan du läsa om Lettlands kamp mot konkurstillstånd till den snabbast växande ekonomin i Europa.

Utbytet mellan Sverige och Lettland utvecklas också mycket och man arbetar för visso hårt med att tvätta av sig sin “Rysslandsstämpel”. Bland annat arbetar man med att få bort ryskan som undervisningsspråk i skolorna, något som är mycket vanligt förekommande.

Avdrag för konferens följer Skatteverkets riktlinjer och det kloka med att åka till Riga är att utgifterna inte blir så stora. Här kan du fortfarande hitta prisvärda anläggningar både för konferensen och boendet. Ha en trevlig resa, eller som vi säger på ryska: счастливого пути!