Göteborg

Planerar besök i Göteborg

Även om Sankt Petersburg är en fantastisk stad som jag trivs väldigt bra i så är det inte så konstigt att jag emellanåt vill åka tillbaka till Sverige, även om det är bara för en långhelg eller en vecka. Jag har ju fortfarande väldigt många kontakter och vänner i Sverige som jag vill besöka, och därför gäller det att planera och ta sig tiden att åka tillbaka till Sverige för ett fullspäckat besök. 

Just nu planerar jag en tur till Göteborg. Jag har flera vänner där och det var länge sedan jag besökte staden, så det ska bli riktigt kul att återigen få se Västkusten och den underbara staden. Eftersom jag inte hänger med i svängarna lika bra som tidigare när jag bor i St. Petersburg så får jag ta internet till hjälp för att hitta det jag behöver inför besöket. Till exempel så behövde jag ju hitta ett hotell, så jag sökte helt sonika på Hotell Göteborg på Google och hittade då en väldigt bra infosida (den jag länkade) där kan enkelt kunde hitta ett hotell som ligger centralt men inte är för dyrt, vilket är viktigt. Jag ska bo på Elite Park Avenue, det ligger på Avenyn nära Kungsportsplatsen, så det känns som ett naturligt val.

Så vad ska jag hitta på? Jo, dels så ska jag gå på flera olika restauranger. En av mina favoriter av de jag tidigare besökt, som tydligen bara ska ha blivit bättre under de senaste åren, är den asiatiska restaurangen Dubbel Dubbel. Göteborgsposten har skrivit en recension som du kan läsa här, jag älskar asiatisk mat och längtar verkligen efter att äta där. Sedan vill jag gärna passa på att gå på teater, jag vet inte än vad jag ska se men något blir det. Det kanske inte verkar som jag, men jag har faktiskt lite fånig humor och älskar Galenskaparna & After Shave, så kanske försöker jag få biljetter till deras 30-årsshow. Sen vill jag, så klart, hinna med en sväng på Liseberg. Jag vågar inte åka allt, men jag älskar verkligen att gå på nöjesfält. Så ja, det känns som det kommer bli en underbar resa! Längtar!