Resa till Ryssland

Att ge sig ut och resa är det många som gillar att göra. Vart man sen vill ta vägen varierar från person till person. Vissa älskar att besöka öde öar i medelhavet, andra spenderar helst sin semester med att åka skidor och en annan föredrar storstäder i europeiska länder. Något som blivit allt mer populärt de senaste åren är att ta en weekend till Ryssland.

Att besöka det stora landet i öst, Ryssland, har inte alltid stått överst på folks önskelistor över vart de vill åka. Tiderna förändras dock, och nu är det nästan trendigare än någonsin att åka dit. Alla vill ta del av den spännande kulturen och se om allting är en myt eller om den stereotypa ryssen faktiskt går runt i pälsmössor året om och dricker vodka istället för vatten till alla måltider. Säkert något som är långt ifrån sanningen eftersom vi alla är individuella människor, men inte desto mindre spännande att ta reda på hur det egentligen ligger till i landet. Staden är dock känd för att vara en av världens dyraste, men det hindrar alltså inte folk från att besöka den. Några  av anledningarna till att de åker kanske är något av det här:

  • Att åka dit med flyg billigt är inget svårt när det handlar om Ryssland. Det finns massor av olika bolag som flyger hit, till exempel till Rysslands största och mest besökta stad Moskva, och det gör att det inte är en så himla dyr resa utan något som är överkomligt och passar de flesta. På supersavertravel.se kan man hitta olika flyg som passar en till ett billigt pris. Ett mycket bra tips! Lite rolig kuriosa är att det finns hela fem flygplatser i Moskva så det är bara att välja vilken man tycker passar en bäst.
  • Jämfört med flyg är boende rätt dyrt i Ryssland och dess huvudstad, till och med dyrare än i New York som annars är känt för att ha höga hotellpriser. Helt klart en nackdel med staden, men bara för att mycket är dyrt betyder det inte att allt är det. Det finns ett stort utbud av olika sorters hotell, precis som i alla andra huvudstäder, och det krävs inte så mycket av den som bokar för att hitta ett rum till ett bra pris som stämmer överens med ens budget. Det gäller bara att kolla på rätt ställen.
  • Att ta sig runt i staden behöver däremot inte vara så dyrt, det sägs att staden har det bästa tunnelbanesystemet i hela världen. Det vill säga snabbt, enkelt, snyggt och billigt. Dessutom är det lätt att förstå sig på även om man är turist och alltså något som rekommenderas att använda sig av när man besöker staden. Visst kan man unna sig en taxiresa på semester, men kanske inte för alla transporter.

Att åka till Rysslands huvudstad är alltså inte bara en dans på rosor, men väldigt intressant och spännande när man väl är på plats. Staden och kulturen påminner inte om något annat och är fylld av nya upplevelser som de flesta fascineras av och gillar.