Reser till Stockholm över påsk

Vårens ledighet närmar sig och det är dags att planera var en ska åka. Jag kommer självklart ta tillfälle i akt och åk  tillbaka till Stockholm för att träffa nära och kära och självklart turista lite också. Eftersom jag är något av en riktig turisttjej så kommer jag självklart att bo på hotell under resan och nu håller jag på och fundera på vilket som är det bästa hotellet att bo på i Stockholm.

På www.stockholmshotell.com finns det flera olika förslag på hotell, och man kan läsa om de olika hotellen där, vilket jag har gjort och kommit fram till att jag väljer mellan tre olika hotell: Clarion Hotel Sign som ligger nära centralstationen och casino cosmopol, Elite Hotel Stockholm Plaza som är ett av de finaste hotellen i Stockholm nära Stureplan eller Queen’s Hotel som är prisvärt och centralt samt mycket charmigt. Innan jag bestämmer mig måste jag se till var i staden som hotellet ligger och hur mycket jag är villig att spendera. Självklart vill en också göra lite shopping när man ändå är i Stockholm, men det vore ju härligt att få bo i lite lyx.

stockholm 1

Eftersom planen är att åka när det är påskledigt vet en ju också att priserna kommer gå upp lite, eftersom många reser när då. Frågan är om man då kanske ska försöka få ledigt lite tidigare och åka veckan innan påsk? På så vis kommer priset på resan bli betydligt billigare. Då är det kanske också lite lättare att se alla sevärdheter som en vill se, eftersom det inte kommer att vara lika mycket folk. Stockholm har ju verkligen mycket att erbjuda, och det är precis som man skriver här:

I stadens innersta kärna hittar vi populära områden som Gamla Stan, Södermalm, Kungsholmen, Vasastan, Norrmalm och Östermalm. I Gamla Stan hittar vi en mängd unika byggnader som fortfarande är helt intakta, trots att de uppfördes för flera hundra år sedan. Många av byggnaderna är uppförda i äkta 1600-och 1700-tals arkitektur och många av dem har dessutom en spännande historia bakom sig.