Rymdstenar lockar turister

Tänk så snabbt någonting kan förändras av en liten händelse. Eller, liten händelse är väl kanske inte rätt ord. Men, av en händelse i alla fall. Det är bara en månad sedan rymdstenarna föll ner i ryska Tjeljabinsk – men turisterna har redan börjat resa dit. Det är ju dock förståeligt, det var inte lite häftigt när det hände, och visst önskar man att man hade varit där på plats för att se det hela.

Nu har det lokala museet bytt ut den tidigare huvudutställningen mot en ny som heter Meteor Day, och det finns stora planer på att införa en årlig fyverkerifestival. Denna ska ske på årsdagen för meteoritnedslaget, och de vill också bygga en nöjespark med meteorittema. Det är självklart roligt, och när en stad som Tjeljabinsk får sådan här uppmärksamhet, är det ju klart att de omfamnar den och försöker leva på den. Man har också pratat om att göra ett dykcenter i sjön Tjebarkul där rymdstenarna troligtvis slog ner. Det vore verklige någonting magnifikt, och skulle säkert locka turister från hela världen. Så här säger Tjeljabinsk guvernör till media om planerna:

– Ingen hade hört talas om oss tidigare och nu vet hela världen vilka vi är.

Om man är intresserad av att se platsen är det verkligen god tid att boka flygbiljetter och resa dit nu! Man vet nämligen hur det kan bli med sådana här platser. Snart kommer det vara så turistfyllt att den ”riktiga” staden har försvunnit bland turismen. Det är självklart inte säkert att det blir så, men risken finns. Och varför riskera någonting?