Våga göra en resa utöver det vanliga

Det som blir uppenbart när man har spenderat en tid i Ryssland är att många där hemma har en del fördomar mot att resa hit. Det är dock en resa som skulle kunna rekommenderas till vem som helst. Det är dags att testa något nytt och även om det kan vara knepigt att få ett visum. Det finns vägar runt det så när man väl har sluppit ifrån de värsta kraven på att resa in så är Ryssland och då St Petersburg definitivt en pärla att åka till.

Det finns gott om resor på nätet till Sankt Petersburg och det är självklart dit som det rekommenderas att åka till. Här finns verkligen allt samlat på en plats, kultur, uteliv, historia och shopping. Maten är mer lik den Svenska och man måste gilla rotfrukt om man ska åka hit, rödbetor och potatis är absolut favoriten. Missa inte att testa äkta blinier med rysk kaviar, de är delikatesser här och återfinns inte på samma sätt någon annan stans i världen.  Det man inte får missa i Sankt Petersburg är:

  • Palatset i Peterhof, självklart är palatset ett måste att besöka och här kan man se ett under från Unescos världsarvslista. Peter den store byggde palatset som har fontäner som landmärke. Fontänen som har en stor trappa som är vattenfylld har även statyer i guldfärgat brons ståendes i sig. Guldfärgade palats och liknande är inte helt ovanligt här så det är bara att vänja sig med överflådiga byggnader.
  • Som tur är så är det lätt att ta sig runt i Sankt Petersburg och att resa med deras tunnelbana är en fröjd för sinnet. Här finns världens längsta tunnelbanesystem, vilket är otroligt smidigt.
  • Vinterpalatset är ett av de mesta kända byggen i Sankt Petersburg och i världen. När vi talar pråligt så är detta det verkliga pråliga. Huvudfasaden med den gröna barockstilen är full av gulddetaljer och är fantastisk att titta på.
  • Shopping, att shoppa loss i Sankt Petersburg är en fröjd då det bor en hel del välbärgade personer här och detta har gjort att det finns en hel del märkesbutiker här. Åk till Nevskij gör att hitta det bästa shoppingstråket.